Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos z suszonych śliwek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  suszone śliwki
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 szklanka  bulion warzywny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody (najlepiej na noc), wyjąć pestki (jeśli są) i ugotować w wodzie, w której się moczyły.
  2. Odcedzić, przetrzeć przez sito do rondelka.
  3. Dolać rosół, wymieszać, dodać czosnek roztarty z solą, pieprz i zagotować. Sos serwujemy na ciepło albo zimno jako dodatek do dań mięsnych (świetny do kaczki)
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE