Dzisiaj jest: Sobota, 02.03.2024 Imieniny: Heleny i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos żurawinowy bardzo dobrze pasuje do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kaczki, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego. Przepis bardzo łatwy do wykonania.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  żurawina
    świeża lub mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku.
  2. Doprowadź do wrzenia, duś na wolnym ogniu, aż żurawiny konsystencja zacznie przypominać sos.
  3. Schłodź. Sos z żurawiny pasuje do każdego rodzaju potraw, choć najczęściej używa się go w połączeniu z twarogiem i drobiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE