Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sos żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos żurawinowy bardzo dobrze pasuje do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kaczki, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego. Przepis bardzo łatwy do wykonania.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  żurawina
    świeża lub mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku.
  2. Doprowadź do wrzenia, duś na wolnym ogniu, aż żurawiny konsystencja zacznie przypominać sos.
  3. Schłodź. Sos z żurawiny pasuje do każdego rodzaju potraw, choć najczęściej używa się go w połączeniu z twarogiem i drobiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE