Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sos żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos żurawinowy bardzo dobrze pasuje do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kaczki, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego. Przepis bardzo łatwy do wykonania.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  żurawina
    świeża lub mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku.
  2. Doprowadź do wrzenia, duś na wolnym ogniu, aż żurawiny konsystencja zacznie przypominać sos.
  3. Schłodź. Sos z żurawiny pasuje do każdego rodzaju potraw, choć najczęściej używa się go w połączeniu z twarogiem i drobiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE