Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 szklanka majonez
light6 sztuk pomidory suszone
4 ząbki czosnek
1 łyżeczka oliwa
1 łyżeczka sok z cytryny
sól
do smakupieprz
do smakupapryka (przyprawa)
słodka, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Czosnek w łupinach ułóż na folii aluminiowej, skrop go oliwą, oprósz solą, zawiń i piecz 30 minut w 200 st. C. Po tym czasie obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
- Majonez przełóż do miseczki, dodaj pokrojone pomidory, czosnek, pieprz oraz słodką paprykę. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na pół godziny do lodówki.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia