Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dip majonezowo-pomidorowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dip majonezowo - pomidorowy można jeszcze doprawić oregano oraz bazylią. Gotowy dip należy podawać do kanapek, grillowanych warzyw oraz mięsa.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  majonez
    light
  • 6 sztuk  pomidory suszone
  • 4 ząbki  czosnek
  • 1 łyżeczka  oliwa
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Czosnek w łupinach ułóż na folii aluminiowej, skrop go oliwą, oprósz solą, zawiń i piecz 30 minut w 200 st. C. Po tym czasie obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
  2. Majonez przełóż do miseczki, dodaj pokrojone pomidory, czosnek, pieprz oraz słodką paprykę. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na pół godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE