Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 20 dag serek topiony
- 2 łyżki kapary
marynowane - 2 łyżki majonez
- 2 łyżki musztarda
francuska - 1 łyżka śmietana kwaśna
18% - 1 ząbek czosnek
- 1 pęczek szczypior
- 5-6 gałązek natka pietruszki
- 1 łyżeczka curry
- 1/4 łyżeczki kurkuma
- płatki chili
do smaku - papryka ostra
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do serka topionego dodać majonez, śmietanę i musztardę.
- Dodać również drobno posiekane kapary, czosnek, szczypior i natkę pietruszki.
- Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl