Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Duńska remulada


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gęsty i aromatyczny duński sos łączy w sobie wszystko to, co najlepsze do pieczonych, zapiekanych, smażonych, a także grillowanych dań. Aby nabrał wyjątkowo aksamitnej konsystencji, warto jego śmietanowo-majonezową bazę uzupełnić kilkoma łyżkami kremowego serka topionego. Kompozycję dopełnią kapary, czosnek, szczypiorek, pietruszka i przyprawa curry.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 20 dag  serek topiony
  • 2 łyżki  kapary
    marynowane
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  musztarda
    francuska
  • 1 łyżka  śmietana kwaśna
    18%
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 pęczek  szczypior
  • 5-6 gałązek  natka pietruszki
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1/4 łyżeczki  kurkuma
  • płatki chili
    do smaku
  • papryka ostra
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do serka topionego dodać majonez, śmietanę i musztardę.
  2. Dodać również drobno posiekane kapary, czosnek, szczypior i natkę pietruszki.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Zobacz więcej na temat:

remuladaprzepisy na sosy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE