Dzisiaj jest: Czwartek, 05.12.2024 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Meksykańska salsa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki czerwone papryki
  • 1/2 sztuki ostrej papryczki
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 2 ząbki  czosnku
  • 5 sztuk gałązek natki kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki  oliwy
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Następnie ułóż na blasze i piecz przez 20 minut w 180 st. C.
  2. Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zawiąż i odłóż, by przestygła. Następnie obierz paprykę ze skórki i pokrój w wąskie paski.
  3. Ostrą papryczkę, cebulę, czosnek oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj do pieczonej papryki i wymieszaj. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj jako dip do nachosów lub jako sos do pieczonych warzyw.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE