Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Śledziowe tzatziki na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Tzatziki można też wykorzystać jako dodatek do pieczywa, bądź zapiekanych ziemniaków. Świetnie sprawdza się na spotkaniach ze znajomymi.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 słoik  śledź
    na okrągło sweet chilli 200 g Seko
  • 5 łyżek  jogurt grecki
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1/2 sztuki  ogórek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • 1/2 pęczki  koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzika odsączamy i drobno kroimy. Ogórka ścieramy na tarce na drobnych oczkach, odstawiamy na parę minut i odsączamy z nadmiaru wody.
  2. Do ogórka dodajemy jogurt, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.
  3. Śledzika mieszamy z sosem i odstawiamy do lodówki na 30 min, aby składniki się "przegryzły". Podajemy z plackami ziemniaczanymi lub pieczonym ziemniakiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: lifestyle.newseria.pl/


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 3


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE