Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sos chrzanowy ze śmietaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy do pasztetu i zimnych mięs.

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki  chrzan
    średniej wielkości korzenie
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukier puder
  • 1 szklanka  śmietana
    słodka, kremowa
  • 3 sztuki  jajka
    ugotowane na twardo
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Chrzan ucieramy na tarce z drobnymi otworami, przekładamy na gęste sito, parzymy wrzątkiem, odstawiamy do przechłodzenia.
  2. Z jajek wyjmujemy żółtka, rozcieramy z sokiem z cytryny na gładką masę, dodajemy śmietanę, chrzan, całość doprawiamy do smaku cukrem i solą.
  3. Owijamy w folię aluminiową, odstawiamy w chłodne miejsce do następnego dnia, by składniki dokładnie się połączyły.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 18


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE