Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sos genueński


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serdecznie polecam! :)

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 20 dag  mięso mielone
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • oliwa
    do smażenia
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżka  keczup
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • 3/4 szklanki  wino białe wytrawne
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 szklanka  rosół
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • tymianek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, uważając, by się nie zrumieniła, dodajemy mielone mięso i jeszcze raz chwilę smażymy, często mieszając.
  2. Posypujemy mąką i ponownie podsmażamy, często mieszając (mąka powinna stracić smak surowizny).
  3. Zasmażone mięso rozprowadzamy rosołem, dokładnie mieszamy (składniki powinny tworzyć jednolitą konsystencję), dodajemy koncentrat pomidorowy rozprowadzony w 2 łyżkach wody, ketchup, pieprz, roztarty w dłoniach tymianek, sól, na koniec wlewamy wino i jeszcze raz zagotowujemy.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 18


Zobacz więcej na temat:

przepisy na sosy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE