Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sos mojo rojo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka suszona ostra papryczka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 50 ml  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 3 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • odrobina cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego kuminu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Suszoną ostrą papryczkę zalej wodą i odstaw. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, po czym zmiksuj z namoczoną ostrą papryką, czosnkiem, solą i mieloną papryką.
  2. Następnie dodaj oliwę i pozostałe przyprawy. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE