Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sos paprykowy chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki czerwone papryczki chili
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • słodka papryka w proszku
  • sól morska
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na większe kawałki.
  2. Następnie owiń je folią aluminiową, podpiecz w piekarniku, przestudź i obierz ze skórki.
  3. Papryczki chili oczyść z nasion i zmiksuj razem z pomidorami z puszki, koncentratem pomidorowym, cukrem oraz papryką obraną ze skórki.
  4. Mus dopraw do smaku solą, słodką papryką w proszku oraz bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE