Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka czerwona papryka
3 sztuki czerwone papryczki chili
1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki cukru
słodka papryka w proszku
sól morska
bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na większe kawałki.
- Następnie owiń je folią aluminiową, podpiecz w piekarniku, przestudź i obierz ze skórki.
- Papryczki chili oczyść z nasion i zmiksuj razem z pomidorami z puszki, koncentratem pomidorowym, cukrem oraz papryką obraną ze skórki.
- Mus dopraw do smaku solą, słodką papryką w proszku oraz bazylią.
Źródło przepisu: Smacznego!