Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 3 sztuki czerwone papryczki chili
- 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- słodka papryka w proszku
- sól morska
- bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na większe kawałki.
- Następnie owiń je folią aluminiową, podpiecz w piekarniku, przestudź i obierz ze skórki.
- Papryczki chili oczyść z nasion i zmiksuj razem z pomidorami z puszki, koncentratem pomidorowym, cukrem oraz papryką obraną ze skórki.
- Mus dopraw do smaku solą, słodką papryką w proszku oraz bazylią.
Źródło przepisu: Smacznego!