Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sos paprykowy chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki czerwone papryczki chili
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • słodka papryka w proszku
  • sól morska
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na większe kawałki.
  2. Następnie owiń je folią aluminiową, podpiecz w piekarniku, przestudź i obierz ze skórki.
  3. Papryczki chili oczyść z nasion i zmiksuj razem z pomidorami z puszki, koncentratem pomidorowym, cukrem oraz papryką obraną ze skórki.
  4. Mus dopraw do smaku solą, słodką papryką w proszku oraz bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE