Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sos selerowo-pomidorowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały seler
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  soku pomidorowego
  • 1 szklanka  rosołu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • sok z 1/2 cytryny
  • liść laurowy
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka  posiekanej świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Seler obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Uduś go na łyżce masła, dodaj posiekany ząbek czosnku, liść laurowy, rosół warzywny i sok pomidorowy. Powstały sos przetrzyj przez sito.
  2. Rozpuść resztę masła, wsyp mąkę. Powstałą zasmażkę dodaj do sosu i zagotuj. Dodaj sól, cukier, sok z cytryny i na koniec bazylię. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE