Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
250 ml gotowego sosu pomidorowego
1/3 szklanki wody
1/4 łyżeczki chili
1 sztuka i 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1 sztuka i 1/2 łyżeczki suszonej cebuli
1 łyżka białego octu winnego
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki soli czosnkowej
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umieść wszystkie składniki w rondlu. Składniki należy dokładnie i często mieszać na małym ogniu przez 15- 20 minut.
- Schłodzić.
- Sos można trzymać w lodówce przez kilka dni.