Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sos teriyaki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  ciemnego sosu sojowego
  • 1 szklanka  wody
  • 1/2 łyżeczki  mielonego imbiru
  • 1/4 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • 5 łyżek  cukru najlepiej brązowego
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki  zimnej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w rondelku (oprócz mąki i zimnej wody) i zacznij podgrzewać co jakiś czas mieszając.
  2. Wymieszaj w osobnym naczyniu mąkę kukurydzianą z zimną wodą aż mąka dobrze się wymiesza i nie będzie grudek, a następnie przelej do rondelka.
  3. Podgrzewaj całość mieszając od czasu do czasu, aż sos zacznie gęstnieć do wymaganej konsystencji. Jeśli wyjdzie zbyt gęsty można dodać wody.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE