Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Soja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Dlaczego nie da się schudnąć tylko z jednej części ciała?
- Przegląd rosyjskich deserów
- 10 zdrowych potraw wielkopostnych
POPULARNE PRZEPISY
- Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Szynka w galarecie z farszem jajecznym
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę,... - Kaczka faszerowana żurawiną i pistacjami
Najpierw wyluzuj kaczkę - uważaj przy tym by nie przebić mięsa i skóry.... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Mazurek kajmakowy z marcepanem
Zamknięte puszki z mlekiem wstaw do garnka z wodą i gotuj ok. 3 godzin,... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki są bardzo ważnym elementem polskiej kuchni, wiele osób nie potrafi sobie wyobrazić bez nich pełnowartościowego obiadu. Zawierają one jednak glikoalkaloid solaninę, której zadaniem jest ochrona rośliny przed szkodnikami i chorobami, jest ona jednak toksyczna również dla ludzi. Solanina spożyta w dużych ilościach powoduje dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Objawami zatrucia są mdłości, biegunka, wymioty, a w skrajnych przypadkach śpiączka i obwodowa niewydolność krążenia. Na szczęście skoncentrowana jest ona głównie w zewnętrznych częściach bulwy w pobliżu oczek. Jej największe stężenie obserwuje się w ziemniakach niedojrzałych i pozieleniałych.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczelam diete 1200 kal. »AngelikaOd Uważam, że bardzo źle jak diete zaczyna sie do 1200 kcal. To jest po prostu...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »andreipe1 Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasza wiedza obejmuje...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »andreipe1 Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasza wiedza obejmuje...
LOSOWA DIETA
Dieta hinduskaZałożenia - dieta hinduska: W dawnych Indiach kobieta tuż przed porodem wymieniała swoje ulubione danie, by następnie jeść je przez 4 tygodnie w dowolnych ilościach, wracając do sylwetki sprzed ciąży. Współczesna dieta jest nieco zmodyfikowana. Wybiera się trzy produkty: białkowy (jajko lub mięso), jakieś warzywo (oprócz ziemniaków) oraz owoc i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła