Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bulion z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 litra wody,
  • 1 łyżka  soli,
  • 4 sztuki suszone jagody jałowca,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 pęczek  włoszczyzny,
  • kawałek pręgi wołowej,
  • 1/4 sztuki selera,
  • 1 sztuka por,
  • 3 sztuki marchewki,
  • 1 pęczek  szczypiorku.

Sposób przyrządzania:

  1. Do wody włożyć opłukaną pręgę i oczyszczoną włoszczyznę. Dodać sól, jagody jałowca, obraną cebulę i zagotować.
  2. Zdjąć pokrywę z garnka i na słabym ogniu gotować dalej około 2 godzin.
  3. W tym czasie oczyścić seler, por i marchewki. Selera i marchewki pokroić w kosteczkę, pora w cienkie krążki.
  4. Rosół przecedzić. Dodać pokrojone warzywa i około 15 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Szczypiorek opłukać, pokroić i wrzucić do rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE