Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1.5 l chudego rosołu
- 5-6 sztuk dużych słodkich cebul
- kilka kromek chleba razowego
- masło
- sól
- pieprz
- curry
- Ciasteczka
- 3 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki mleka
- 4 dag drożdży
- 25 dag masła
- jajo do smarowania
- 2 łyżeczki drobno zmielonego kminku
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy.
- Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można uformować niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis