Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1.5 l chudego rosołu
5-6 sztuk dużych słodkich cebul
kilka kromek chleba razowego
masło
sól
pieprz
curry
- Ciasteczka
3 szklanki mąki pszennej
pół szklanki mleka
4 dag drożdży
25 dag masła
jajo do smarowania
2 łyżeczki drobno zmielonego kminku
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy.
- Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można uformować niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis