Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2024 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chłodnik Gazpacho


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  soku pomidorowego
  • 2 sztuki papryki zielone
  • 2 sztuki ogórki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 kostki  rosołu wołowego
  • 3 ząbki  czosnku
  • sok z 3 cytryn
  • 5 łyżek  oliwy z oliwek
  • cukier
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa Delikat / Vegeta

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować sok pomidorowy i dodać kostki rosołu wołowego, wymieszać, dodać sok cytrynowy i całość ochłodź.
  2. Pokroić ogórki, paprykę i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnąć czosnek przez praskę i rozetrzeć z połową łyżeczki soli.
  3. Dodać wszystkie warzywa do zupy, wlać oliwę i dokładnie wymieszać.
  4. Doprawić do smaku przyprawą typy Vegeta / Delikat, cukrem oraz pieprzem, następnie schłodzić w lodówce. Podawać na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE