Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 3 szklanki soku pomidorowego
- 2 sztuki papryki zielone
- 2 sztuki ogórki
- 1 sztuka cebula
- 2 kostki rosołu wołowego
- 3 ząbki czosnku
- sok z 3 cytryn
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- cukier
- pieprz czarny mielony
- przyprawa Delikat / Vegeta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagotować sok pomidorowy i dodać kostki rosołu wołowego, wymieszać, dodać sok cytrynowy i całość ochłodź.
- Pokroić ogórki, paprykę i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnąć czosnek przez praskę i rozetrzeć z połową łyżeczki soli.
- Dodać wszystkie warzywa do zupy, wlać oliwę i dokładnie wymieszać.
- Doprawić do smaku przyprawą typy Vegeta / Delikat, cukrem oraz pieprzem, następnie schłodzić w lodówce. Podawać na zimno.