Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Chłodnik z botwinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 pęczek  botwinki
  • 1 l  maślanki
  • 330 g  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 kostki  rosołowej
  • 1/3 szklanki  koncentratu z buraków
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Botwinkę umyj i drobno posiekaj. Z połowy kostki rosołowej przygotuj szklankę bulionu i zalej nim botwinę. Podgotuj, aż botwina będzie miękka.
  2. Maślankę wymieszaj ze śmietaną, dodaj schłodzony wywar z botwiną i koncentrat z buraków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Schłodź w lodówce przez około 30 minut.
  4. Jajka ugotuj na twardo. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  5. Chłodnik podawaj z połową jajka ugotowanego na twardo i posypany koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE