Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Dyniowa zupa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ok. 1 kg miąższu z dyni
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 kostka  rosołowa
  • imbir
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka octu balsamicznego
  • kawałek świeżego ogórka
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Miąższ z dyni potnij na niewielkie kawałki. Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Warzywa zalej zimną wodą, zagotuj.
  2. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, do czasu, aż warzywa będą miękkie.
  3. Zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem, imbirem i octem. Wymieszaj z oliwą z oliwek
  4. Rozlej do talerzy udekoruj plasterkami ogórka i koperkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyjaciółka


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE