Dzisiaj jest: Sobota, 24.10.2020 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Flaczki z jarzyn


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • por
  • cebula
  • pół selera
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • 15 dag  makaronu krajanki
  • 1 kostka  bulionu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w małej ilości wody. Kiedy będą już miękkie, rozprowadzić starannie mąkę w małej ilości wody i wlać do jarzyn.
  2. Zagotować, dodać masło, doprawić przyprawami. Wrzucić ugotowany makaron. Wszystko wymieszać i podawać gorące.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE