Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Flaki wołowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 75 dag  flaków wołowych
  • 40 dag  wołowiny z kością
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • kawałek świeżego imbiru
  • majeranek
  • curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Flaki oczyść, wypłucz. Obgotuj, osącz, ostudź, pokrój w paseczki jeśli potrzeba.
  2. Wołowinę zalej wodą, zagotuj, odszumuj, gotuj 30 minut. Dodaj 1 marchewkę i jedną cebulę, seler, liść laurowym pieprz, sól. Gotuj, aż mięso będzie miękkie. Bulion przecedź, mięso potnij w kostkę.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na maśle, oprósz mąką, podsmaż.
  4. Flaczki zalej bulionem, dodaj cebulę, imbir, majeranek, sól i pieprz. Gotuj 1,5 godziny. Dodaj słupki marchewki, curry i mięso. Gotuj 10 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE