Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
mała główka czerwonej kapusty
2 sztuki cebule
2 sztuki jabłka
5 sztuk pomidorów
6 szklanek bulionu
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu jabłkowego
4 ząbki czosnku
nasiona kopru włoskiego
liść laurowy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć poszatkowaną kapustę (głąb usunąć), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 15 min., aż warzywa zmiękną. Wtedy dodać pocięte na kawałki pomidory, liść laurowy, ocet koper, sól i pieprz i zalać bulionem.
- Gotować na małym ogniu ok. 30 min.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe