Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- mała główka czerwonej kapusty
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki jabłka
- 5 sztuk pomidorów
- 6 szklanek bulionu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 4 ząbki czosnku
- nasiona kopru włoskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć poszatkowaną kapustę (głąb usunąć), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 15 min., aż warzywa zmiękną. Wtedy dodać pocięte na kawałki pomidory, liść laurowy, ocet koper, sól i pieprz i zalać bulionem.
- Gotować na małym ogniu ok. 30 min.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe