Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 osób
Składniki
3 sztuki średnie cebule,
3 dag masła lub margaryny,
50 dag mielonego chudego mięsa wieprzowego,
60 dag kwaszonej kapusty,
sól. pieprz,
2 opakowania zupy ziemniaczanej (instant),
2 l rosołu,
2 sztuki kromki pieczywa tostowego,
2 łyżki masła lub margaryny,
bazylia.
sproszkowana papryka.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obrać i pokroić w krążki.
- Masło lub margarynę rozgrzać na patelni i zeszklić na tym krążki cebuli. Dodać mięso wieprzowe i kapustę.
- Przyprawić wszystko solą i pieprzem. Dusić około 10 minut.
- Zupę ziemniaczaną rozprowadzić rosołem według przepisu poddanego na opakowaniu. Dodać do kapusty z mięsem i gotować jeszcze około 15 minut.
- Pieczywo tostowe pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać na patelni masło lub margarynę, wysypać trochę soli, pieprzu, bazylii i sproszkowanej papryki.
- Zrumienić na tym grzanki z pieczywa.
- Tuż przed podaniem na stół dodać je do zupy.