Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapuśniak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki średnie cebule,
  • 3 dag  masła lub margaryny,
  • 50 dag  mielonego chudego mięsa wieprzowego,
  • 60 dag  kwaszonej kapusty,
  • sól. pieprz,
  • 2 opakowania  zupy ziemniaczanej (instant),
  • 2 l  rosołu,
  • 2 sztuki kromki pieczywa tostowego,
  • 2 łyżki  masła lub margaryny,
  • bazylia.
  • sproszkowana papryka.

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
  2. Masło lub margarynę rozgrzać na patelni i zeszklić na tym krążki cebuli. Dodać mięso wieprzowe i kapustę.
  3. Przyprawić wszystko solą i pieprzem. Dusić około 10 minut.
  4. Zupę ziemniaczaną rozprowadzić rosołem według przepisu poddanego na opakowaniu. Dodać do kapusty z mięsem i gotować jeszcze około 15 minut.
  5. Pieczywo tostowe pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać na patelni masło lub margarynę, wysypać trochę soli, pieprzu, bazylii i sproszkowanej papryki.
  6. Zrumienić na tym grzanki z pieczywa.
  7. Tuż przed podaniem na stół dodać je do zupy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE