Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.10.2021 Imieniny: Kryspina i Ingi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Krem z fasolki na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 15 dag  boczku wędzonego
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  chili
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 2 l wrzątku. Zagotuj. Dodaj marchew, ziemniaki i masło. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodaj fasolkę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i curry. Zmniejsz ogień i gotuj 25 minut.
  3. Gotową zupę przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Rozlej do talerzy.
  4. Boczek pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Udekoruj nim zupę w talerzach. Posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE