Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 kostka rosołowa
1 sztuka duża marchewka
15 dag boczku wędzonego
3 sztuki ziemniaki
1 łyżka masła
sól
pieprz
1 szczypta chili
1/2 łyżeczki curry
kilka gałązek koperku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Kostkę rosołową rozpuść w 2 l wrzątku. Zagotuj. Dodaj marchew, ziemniaki i masło. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodaj fasolkę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i curry. Zmniejsz ogień i gotuj 25 minut.
- Gotową zupę przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Rozlej do talerzy.
- Boczek pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Udekoruj nim zupę w talerzach. Posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!