Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 kostka rosołowa
- 1 sztuka duża marchewka
- 15 dag boczku wędzonego
- 3 sztuki ziemniaki
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- 1 szczypta chili
- 1/2 łyżeczki curry
- kilka gałązek koperku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Kostkę rosołową rozpuść w 2 l wrzątku. Zagotuj. Dodaj marchew, ziemniaki i masło. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodaj fasolkę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i curry. Zmniejsz ogień i gotuj 25 minut.
- Gotową zupę przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Rozlej do talerzy.
- Boczek pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Udekoruj nim zupę w talerzach. Posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!