Dzisiaj jest: Piątek, 18.04.2025 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krupnik z kaszy gryczanej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  podrobów
  • marchewka
  • pietruszka
  • pół selera
  • mała cebulka
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki  kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa indyjska
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. W dwóch szklankach wody ugotować mięso. Miękkie wyjąć, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na tarce o grubych oczkach warzywa, sól, pieprz, przyprawę indyjską.
  2. Pod koniec dodać pokrojoną w pół krążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone wcześniej i ugotowane mięso. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE