Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
30 dag podrobów
marchewka
pietruszka
pół selera
mała cebulka
pół czerwonej papryki
2 łyżki kaszy gryczanej
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
przyprawa indyjska
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- W dwóch szklankach wody ugotować mięso. Miękkie wyjąć, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na tarce o grubych oczkach warzywa, sól, pieprz, przyprawę indyjską.
- Pod koniec dodać pokrojoną w pół krążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone wcześniej i ugotowane mięso. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis