Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krupnik z kaszy gryczanej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  podrobów
  • marchewka
  • pietruszka
  • pół selera
  • mała cebulka
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki  kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa indyjska
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. W dwóch szklankach wody ugotować mięso. Miękkie wyjąć, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na tarce o grubych oczkach warzywa, sól, pieprz, przyprawę indyjską.
  2. Pod koniec dodać pokrojoną w pół krążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone wcześniej i ugotowane mięso. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE