Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Marokańska zupa gulaszowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag  grochu
  • 20 dag  soczewicy
  • 2-4 szklanki  bulionu
  • 2 łyżki  oleju
  • jajo
  • 1 łyżka  mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać groch i soczewicę.
  2. Dusić razem 20 min., a następnie zalać bulionem i dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Mąkę wymieszać z jajem na gładką masę i wlać do zupy cienkim strumyczkiem, zagotować, zakwasić sokiem z cytryny.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE