Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Marokańska zupa gulaszowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag  grochu
  • 20 dag  soczewicy
  • 2-4 szklanki  bulionu
  • 2 łyżki  oleju
  • jajo
  • 1 łyżka  mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać groch i soczewicę.
  2. Dusić razem 20 min., a następnie zalać bulionem i dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Mąkę wymieszać z jajem na gładką masę i wlać do zupy cienkim strumyczkiem, zagotować, zakwasić sokiem z cytryny.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE