Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rosół z ryby


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka por,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 1/2 sztuki selera,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 sztuki liście laurowe,
  • 1 pęczek  zieleniny,
  • 2 łyżeczki  przyprawy do ryb,
  • sól.
  • 1 kg  ryby,
  • 1/2 sztuki litra białego wina,
  • sok z cytryny,
  • 10 dag  krewetek.

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyścić, cebulę umyć i obrać, wszystko pokroić w drobną kostkę. Warzywa zagotować w 1 litrze wody razem z liśćmi laurowymi, zieleniną i przyprawą do ryb. Następnie gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
  2. Rybę oczyścić. Wywar przecedzić przez sito, wlać wino, zagotować, włożyć rybę i ponownie gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
  3. Po ugotowaniu rosół przecedzić, zdjąć skórę z kawałków ryby i starannie oczyścić je z ości.
  4. Rosół jeszcze raz przecedzić, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
  5. Podawać z krewetkami i kawałkami ryby.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE