Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rosół z warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  mieszanych warzyw,
  • 4 łyżki  oleju,
  • sól. pieprz,
  • przyprawa do zup,
  • gałka muszkatołowa.

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, obrać i pokroić w paski albo w krążki. Trochę zostawić do przybrania. Olej rozgrzać i przez 5 minut, stale mieszając, poddusić na nim warzywa.
  2. Zalać je 1 i 1/2 litrem gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup i gałką muszkatołową. Gotować powoli w zamkniętym garnku 1 godzinę.
  3. Rosół przecedzić przez sito, ewentualnie także przez lniane płótno.
  4. Warzywa ładnie pokroić i podać do rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE