Dzisiaj jest: Poniedziałek, 08.03.2021 Imieniny: Beatyi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Salmorejo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  passaty
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 4 sztuki kawałki sera Gran Capitan
  • 4 plastry  szynki Serrano

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka włóż kawałki bułki, zalej passatą i odstaw na chwilę, by bułki zupełnie zmiękły. Dodaj rozdrobniony ząbek czosnku, a także ocet i oliwę. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaj przegotowanej, zimnej wody i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Zupę rozlej do talerzy, udekoruj kawałkami sera i szynki. Skrop oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE