Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Salmorejo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  passaty
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 4 sztuki kawałki sera Gran Capitan
  • 4 plastry  szynki Serrano

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka włóż kawałki bułki, zalej passatą i odstaw na chwilę, by bułki zupełnie zmiękły. Dodaj rozdrobniony ząbek czosnku, a także ocet i oliwę. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaj przegotowanej, zimnej wody i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Zupę rozlej do talerzy, udekoruj kawałkami sera i szynki. Skrop oliwą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE