Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie passaty
- 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
- 4 sztuki kawałki sera Gran Capitan
- 4 plastry szynki Serrano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka włóż kawałki bułki, zalej passatą i odstaw na chwilę, by bułki zupełnie zmiękły. Dodaj rozdrobniony ząbek czosnku, a także ocet i oliwę. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaj przegotowanej, zimnej wody i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
- Zupę rozlej do talerzy, udekoruj kawałkami sera i szynki. Skrop oliwą.
Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków