Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Solanka - wykwintna ogórkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 l  wywaru z kości i jarzyn
  • 20 dag  wołowiny bez kości

Sposób przyrządzania:

    Gotujemy wywar. Studzimy, usuwamy nadmiar tłuszczu i gotujemy w nim do miękkości wołowinę. Nerkę myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy zewnętrzną warstwę, płuczemy, obgotowujemy, znowu płuczemy i gotujemy w świeżej wodzie. Po przestudzeniu kroimy w cienkie plasterki, podobnie jak ugotowaną i przestudzoną wołowinę, szynkę. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy w małe kawałki usuwając pestki. Cebulę drobno kroimy i dusimy na maśle. Dodajemy pomidory i dalej gotujemy na małym ogniu przez 15 min. Ogórki obieramy, przecinamy wzdłuż i kroimy na cienkie plasterki. Oliwki kroimy w paski lub w kostkę. Zagotowujemy wywar i dodajemy do niego nerkę, wołowinę, szynkę, pomidory, ogórki, połowę oliwek, kapary, sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Przed podaniem dodajemy śmietanę, świeżo posiekane zioła, pozostałe oliwki i doprawiamy sokiem z cytryny.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE