Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ucha rybacka - zupa rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  małych ryb (płoci / okoni / karasi)
  • 1-1.5 kg  świeżych filetów z dużych ryb (karpia / szczupaka / lina)
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2-3 sztuki cebule
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 1/2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • po 1 łyżce posiekanej natki i koperku
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Drobne ryby oczyść i umyj. Włoszczyznę obierz i umyj, cebule obierz. Włóż do garnka razem z rybkami, wlej 2 litry wody.
  2. Dodaj przyprawy korzenne, gotuj 45 minut na małym ogniu pod przykryciem.
  3. Filety podziel na porcje (usuń ości), włóż do odcedzonego wywaru. Gotuj 15 minut, wlej wino, dodaj zieleninę i cytrynę pokrojoną w półplasterki.
  4. Przypraw do smaku solą i pieprzem, podawaj z pieczywem. Ucha najlepiej smakuje następnego dnia po ugotowaniu.
Smacznego !



Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE