Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Warzywna zupka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki marchewki
  • kawałek białej rzodkwi
  • 3 sztuki pory
  • cebula
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  masła
  • 4 szklanki  bulionu
  • 25 dag  wędzonego boczku
  • tymianek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do rondla i mieszając podsmażyć na maśle ok. 15-20 min, a następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem, aż będą miękkie. W połowie gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Oddzielnie wytopić pokrojony boczek i wrzucić do zupy. Posypać ją tymiankiem i natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE