Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Warzywna zupka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki marchewki
  • kawałek białej rzodkwi
  • 3 sztuki pory
  • cebula
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  masła
  • 4 szklanki  bulionu
  • 25 dag  wędzonego boczku
  • tymianek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do rondla i mieszając podsmażyć na maśle ok. 15-20 min, a następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem, aż będą miękkie. W połowie gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Oddzielnie wytopić pokrojony boczek i wrzucić do zupy. Posypać ją tymiankiem i natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE