Dzisiaj jest: Poniedziałek, 12.04.2021 Imieniny: Juliusza i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zapalanka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • Marchewka
  • Ziemniaki
  • Cebula
  • listek laurowy
  • mąka
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pokroić marchewkę w plasterki i gotować w małej ilości wody. Gdy się podgotuje, wrzucić pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, dodać listek laurowy, wlać wrzącą wodę, posolić i ugotować do miękkości.
  2. Na patelni usmażyć cebulkę i włożyć do garnka z ugotowanymi warzywami. Na pozostałym tłuszczu zrobić lekką zasmażkę, dodać do zupy i uważać, ponieważ może z garnka pryskać tłuszcz. Całość dosolić i krótko gotować. Na talerzu posypać natką, jeść z razowym chlebem bądź grzankami.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Zobacz więcej na temat:

zapalankaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE