Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ziołowy chłodnik


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dojrzałych pomidorów
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  posiekanych ziół: bazyli, tymianku, natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwek z oliwek
  • 50 g  kiełków rzodkiewki
  • 5 sztuk kalarepek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kalarepek odciąć wierzch i wydrążyć środek (nie wyrzucać go). Następnie sparzyć je we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
  2. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Cebule obrać i posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i roztrzeć z solą, Pomidory zmiksować z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodać zioła i przyprawić solą oraz pieprzem. Chłodnik podawać w kalarepce posypany kiełkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE