Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa Caldo verde


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  dosyć żwięzłych ziemniaków
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka i 1/4 l bulionu warzywnego
  • 500 g  kapusty włoskiej lub kombinacji kapusty włoskiej i jarmużu
  • 200 g  kiełbasek chorizo
  • 1/2 sztuki pęczka ziela kolendry
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Oba składniki ogrzać w garnku z bulionem i pod przykryciem gotować ok. 10 minut na słabym ogniu, aż ziemniaki staną się miękkie.
  2. W tym czasie kapustę (jarmuż) umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Kolendrę umyć, osuszyć przez potrząsanie i drobniutko posiekać.
  3. Ziemniaki rozgnieść w zupie, aż się zagęści. Dodać kapustę oraz kiełbasę i jeszcze gotować ok. 10 minut, aż kapusta zmięknie. Dodać kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Zupę rozlać do talerzy, każdą porcję pokropić 1 łyżką oliwy. Podawać ze świeżym białym pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE