Dzisiaj jest: Środa, 21.04.2021 Imieniny: Feliksa i Anzelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa Matembele z pokrzywą i makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści młodych liści pokrzyw
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka cebula
  • 4-6 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • wegeta
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

    Opłucz liście pokrzyw, pokrój je w paski i włóż do garnka. Pomidory pokrój w kostkę (możesz je sparzyć i obrać), dodaj do pokrzyw razem z posiekaną cebulą oraz roztartym czosnkiem. Dodaj mięso obrane z makreli. Zagotuj, pozostaw kilka minut na małym ogniu. Przypraw do smaku - zupa powinna być ostra.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE