Dzisiaj jest: Środa, 15.07.2020 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa cebulowa popularna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1 łyżka  masła lub margaryny
  • 1 łyżka  mąki
  • 4 szklanki  wody
  • 4 sztuki grzanki z chleba razowego lub 4 sucharki
  • 4 łyżki  startego żółtego sera
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę niezbyt drobno posiekać i podsmażyć na maśle lub margarynie, aż stanie się złocista.
  2. Wówczas oprószyć mąką, jeszcze chwilę smażyć, wlać zimną wodę, zagotować, zmiksować, posolić do smaku. Gotową zupę rozlać do żaroodpornych czarek, na wierzchu położyć po grzance i posypać serem. Zapiekać w piekarniku do momentu, gdy ser się stopi.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE