Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa cebulowa z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki cebule
  • 2 łyżki  oleju
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1.5 l  rosołu
  • 2 łyżki  mąki
  • 8 sztuk kromek chleba
  • masło
  • 120 g  żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną cebulę. Następnie posyp cebulę mąką, wymieszaj i przełóż do garnka z gorącym bulionem. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut, aż cebula będzie miękka.
  2. Kromki chleba posmaruj masłem i upiecz je przez 6 minut w piekarniku, żeby były chrupiące. Ser żółty starkuj na tarce.
  3. Zupę rozlej do żaroodpornych miseczek. Na każdej porcji zupy ułóż po 2 grzanki i posyp startym serem. Zapiekaj przez 4 minuty w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE