Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa cebulowa z serową grzanką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1/3 kostki  masła
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 100 ml  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka bagietka
  • 100 g  sera gouda
  • 50 g  sera rokfor
  • pieprz
  • sól
  • tymianek
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Łupinki z cebuli zagotuj w bulionie i wyjmij z niego. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Posyp je mąką, zalej bulionem i gotuj około 30 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wlej wino i dodaj przyprawy.
  2. Bagietkę pokrój na kromki i podsmaż na maśle.
  3. Zupę wlej do żaroodpornych kokilek, na wierzchu połóż kromki bagietki i plasterki żółtego sera, posyp pokruszonym rokforem.
  4. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5-7 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE