Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa cebulowa z serową grzanką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1/3 kostki  masła
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 100 ml  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka bagietka
  • 100 g  sera gouda
  • 50 g  sera rokfor
  • pieprz
  • sól
  • tymianek
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Łupinki z cebuli zagotuj w bulionie i wyjmij z niego. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Posyp je mąką, zalej bulionem i gotuj około 30 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wlej wino i dodaj przyprawy.
  2. Bagietkę pokrój na kromki i podsmaż na maśle.
  3. Zupę wlej do żaroodpornych kokilek, na wierzchu połóż kromki bagietki i plasterki żółtego sera, posyp pokruszonym rokforem.
  4. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5-7 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE