Dzisiaj jest: Czwartek, 23.09.2021 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zupa cebulowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  mąki
  • 60 g  masła
  • 2 kostki  mięsne
  • 1 sztuka bagietka czosnkowa
  • 150 g  sera żółtego gouda
  • sól
  • 800 g  cebuli

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło. Duś na nim przez 30 minut posiekaną cebulę, aż będzie miękka.
  2. Kostki mięsne rozrób w o,5 l wrzątku.
  3. Cebulę posyp mąką, zasmaż przez chwilę. Następnie mieszając wlej bulion mięsny, przypraw ziołami prowansalskimi i solą. Gotuj 15 minut.
  4. Bagietkę pokrój na kromki. Na każdej kromce połóż plaster sera żółtego. Posyp ziołami prowansalskimi i zapiecz w piekarniku, żeby były chrupiące.
  5. Zupę nalewaj do miseczek i podawaj z czosnkowymi kromkami z serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE