Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa chrzanowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków,
  • 50 dag  jabłek,
  • 20 dag  wędzonego chudego boczku,
  • 3 łyżki  oleju,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 l  odtłuszczonego rosołu,
  • sól. pieprz,
  • 1-2 łyżki  utartego chrzanu,
  • 1/4 sztuki litra śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte jabłka i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Boczek wędzony również pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zeszklić na tym drobno posiekaną cebulę.
  3. Dodać kostki jabłek i ziemniaków, zalać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i 40 minut gotować na wolnym ogniu.
  4. Zupę zmiksować i doprawić chrzanem do smaku. Wstawić do lodówki.
  5. Ubić śmietanę na sztywno i dodać nie mieszając, do zimnej zupy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE