Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa cytrynowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cytryny
  • 6 szklanek  wywaru z kurczaka
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • pół szklanki śmietany
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę.
  2. Zalać wywarem, włożyć skórkę obraną z jednej cytryny i gotować na małym ogniu 5 min. Pod koniec dodać śmietanę, sok z obu cytryn zupę przecedzić i ostudzić.
  3. Zimną zupę udekorować kremówką ubitą na sztywno.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE