Dzisiaj jest: Wtorek, 14.07.2020 Imieniny: Marceliny i Bonawentury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zupa cytrynówka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulionu drobiowego
  • 50 g  ryżu
  • 4 sztuki jajka
  • sok z 2 cytryn
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować bulion, wsypać ryż i gotować jeszcze przez 15 - 20 minut na małym ogniu.
  2. Jajka wbić do miseczki i ubić razem z sokiem z cytryny na pianę. Do ubitych jajek powoli wlewać szklankę gorącego bulionu, ciągle mieszając.
  3. Garnek z bulionem zdjąć z ognia i ciągle mieszając, powoli wlewać jajka. Garnek wstawić ponownie na ogień i trochę podgotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE