Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa dyniowo-kokosowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki szalotki
  • 60 dag  miąższu dyni
  • 2 szklanki  mleka kokosowego
  • 2 szklanki  bulionu z kurczaka
  • garść liści kolendry
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 2 łyżki  tajskiego sosu rybnego
  • mielony czarny pieprz
  • 1/2 szklanki  posiekanej dymki (tylko zielone części)

Sposób przyrządzania:

    W rondlu o grubym dnie przysmaż (bez tłuszczu) nieobrane szalotki. Gdy sczernieją, obierz, pokrój wzdłuż na połówki i odłóż. Miąższ dyni pokrój w kostkę. Do dużego garnka wlej mleko i bulion, dodaj dynię, kolendrę i szalotki. Zagotuj, posól, gotuj na małym ogniu, aż dynia będzie miękka (10 minut). Wymieszaj z sosem rybnym, gotuj 2-3 minuty. Spróbuj, czy zupa jest wystarczająco słona. Jeśli potrzeba, dodaj jeszcze trochę sosu rybnego. Posyp pieprzem i dymką.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE