Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa fasolowa z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 l  bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka zielona papryczka chili
  • 90 ml  śmietany 18%
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  masła
  • posiekana natka pietruszki
  • 100 g  tartego sera gouda
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę odsączyć z zalewy na cedzaku. Papryczki chili umyć, obrać i drobno pokroić.
  2. Zagotuj bulion i wrzuć do niego białą i czerwoną fasolę oraz papryczkę chili. Zagotuj.
  3. Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż na nim koncentrat pomidorowy. Dodaj go do zupy. Wymieszaj.
  4. Śmietanę polej 3 łyżkami bulionu, wymieszaj i wlej do reszty zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp tartym serem i posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE