Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa grochowa z miętą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szalotki,
  • 1 łyżka  masła lub margaryny,
  • 50 dag  świeżo łuskanego lub mrożonego groszku,
  • 1 l  rosołu z drobiu,
  • 4 sztuki gałązki świeżej mięty,
  • 1/8 sztuki litra śmietany,
  • sól. biały pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotki obrać, posiekać i podsmażyć na maśle lub margarynie.
  2. Dodać groszek i przez kilka minut dusić razem z cebulką.
  3. Groszek z cebulką zalać rosołem i dodać posiekane liści mięty, uprzednio umyte i oderwane od łodygi. Kilka zostawić na później do przybrania. Gotować razem na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito, doprawić śmietaną i do smaku solą i pieprzem.
  5. Bezpośrednio przed podaniem przybrać listkami mięty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE