Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa grzybowa z kaszą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk litra bulionu drobiowego,
  • 400 g  oczyszczonych grzybów, np. podgrzybków,
  • 1 szklanka  pęczaku,
  • 1 szklanka  gęstego sosu pomidorowego,
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 2 łyżki  posiekanej natki,
  • 2 łyżki  oleju,
  • listek laurowy,
  • sól.
  • pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Kaszę opłukać.
  2. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę oraz czosnek. Dołożyć grzyby.
  3. Po 5 minutach wsypać kaszę. Wlać do niej bulion, sos pomidorowy i pomidory razem z zalewą. Dodać listek laurowy oraz nieco soli i pieprzu.
  4. Gotować 30-40 minut, aż kasza zmięknie. Pod koniec dodać posiekaną natkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE