Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa grzybowa z kaszą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  grzybów leśnych
  • 1/4 sztuki selera
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  kaszy perłowej
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotować szklankę wody. Kaszę zalać osoloną, wrzącą wodą i gotować, aż wchłonie prawie całą wodę. Następnie kaszę przykryć i zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.
  2. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w paski. Seler, marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić w słupki.
  3. Do garnka wrzucić masło, pokrojone warzywa i grzyby, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
  4. Następnie wlać 3 szklanki gorącej wody i gotować 10 minut.
  5. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do zupy i zagotuj. Kaszę rozłóż na talerze i zalej zupą.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE