Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zupa jaglano-jarzynowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 2 kostki  bulionu z drobiu
  • 1 łyżeczka  masła
  • por
  • 2 sztuki marchewki
  • 25 dag  fasolki szparagowej
  • 15 dag  pieczarek
  • po szczypcie gałki muszkatołowej i cząbru
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wsypać kaszę do 4 szklanek wrzącej wody z masłem i gotować pod przykryciem 10 min. Dodać umyty, przecięty wzdłuż na pół i pokrojony w cienkie paseczki por, oskrobaną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, umytą, oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz obrane, opłukane i cienko poszatkowane pieczarki.
  2. Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić kostki bulionowe, doprawić zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cząbrem. Posypać na talerzach natką.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy z kasz


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE