Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zupa krem z kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mały por
  • 2 łyżki  masła
  • 250 ml  bulionu warzywnego
  • maggi
  • 3 sztuki kromki chleba
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na łyżce rozgrzanego na patelni masła. Poczekaj, aż się zeszkli. Następnie dodaj odsączoną kukurydzę i smaż razem jeszcze 2-3 minuty.
  2. Por i kukurydzę przełóż do wysokiego naczynia, a następnie zalej bulionem i zblenduj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i maggi.
  3. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wsyp pokrojone w kostkę trzy kromki chleba. Podsmaż.
  4. Zupę rozlej na talerze. Przed podaniem posyp grzankami z chleba.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE