Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka puszka kukurydzy
1 sztuka mały por
2 łyżki masła
250 ml bulionu warzywnego
maggi
3 sztuki kromki chleba
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na łyżce rozgrzanego na patelni masła. Poczekaj, aż się zeszkli. Następnie dodaj odsączoną kukurydzę i smaż razem jeszcze 2-3 minuty.
- Por i kukurydzę przełóż do wysokiego naczynia, a następnie zalej bulionem i zblenduj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i maggi.
- Na patelni rozpuść łyżkę masła, wsyp pokrojone w kostkę trzy kromki chleba. Podsmaż.
- Zupę rozlej na talerze. Przed podaniem posyp grzankami z chleba.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka